Inlägget gjort

Billigt vattentätt kamerafodral

För dig som inte har undervattenskamera men ändå vill testa på att ta bilder under vatten finns det nu ett väldigt prisvärt vattentätt kamerafodral hos prylbutiken Coolstuff. Kamerafodralet har, i skrivande stund, fått betyget 4,2 av 5 av kunderna.

Det vattentäta kamerafodralet kostar bara 39 kr och har måtten 18 x 12 cm, kamerans objektiv kan sticka upp 3 cm.

Man kanske inte ska använda sin allra dyraste systemkamera om man inte riktigt litar på fodralet, så här skriver Coolstuff i produktbeskrivningen:

OBS! Fodralen är noggrannt [sic] utformade med tre separata förslutningar för att vara vattentäta, och vi på CoolStuff har även gjort våra egna tester innan vi köpte in dem. Fodralen används dock på eget ansvar och vi tar inget ansvar för skadade föremål, så var uppmärksam på om de slits och testa alltid fodralen utan värdesaker i första gången de används!

Uppdaterat: kamerafodralet är slutsålt.

Inlägget gjort

Undervattenskamera och kamerapåse

Första inlägget, här kommer en mobilbild på min nyinköpta och förhoppningsvis prisvärda undervattenskamera Kodak EasyShare Sport C123.

Då det tyvärr inte ingick någon kamerapåse/kamerafodral när man beställde kameran, och mina sömnadskunskaper tyvärr är ytterst begränsade, fick jag hjälp av Rebecca som sydde ihop en liten enkel praktisk kamerapåse på knappa 10 minuter.

Nu skall kamerans vattentäthet testas under en vecka med snorklande i Sharm el-Sheikh, Egypten, mer om det kommer i nästa blogginlägg!