Undervattenshus

Med ett vattentätt kamerahus kan du använda din digitalkamera under vatten i syfte att föreviga dykningar eller bara ta roliga kort med barnen på badsemestern. Idén är att kamerahuset ska fungera som ett vattenskydd och samtidigt låta dig komma åt åtminstone de viktigaste funktionerna på kameran. Det finns inga vattentäta kamerahus som låter dig till exempel få tillgång till funktioner på en eventuell touchskärm.

Vattentäta kamerahus finns i alla storlekar och i alla former. Vissa är tillverkade för att fungera som en universalprodukt för kompaktkameror (med eller utan objektiv) medan andra är specialanpassade för vissa typer av actionkameror. När du ska välja produkt ska du först och främst utgå från vilken typ av kamera du vill kunna använda i vattnet. Nästa steg är att fundera lite närmare på vilken kvalitet och funktion kamerahuset ska ha. Precis som med det mesta annat gäller även för vattentäta kamerahus att du får vad du betalar för och det är sällan en god idé att snåla.

Standardmodeller av vattentäta kamerahus

Du som vill kunna använda ett kamerahus under vatten för att ta bilder och spela in video när du snorklar eller vill ta roliga undervattensbilder till exempel på badstranden eller i poolen behöver inte gräva särskilt djupt i plånboken. För ett par hundralappar får du ett vattentätt kamerahus av standardstorlek som fungerar med de flesta kompaktkameror och som låter dig använda din kamera ner till 10 meters djup. Just 10 meter är en standardnotering och de flesta produkter uppfyller den med råge, men självklart ska du testa produkten utan kamera innan du stoppar i kameran och hoppar i vattnet. Kamerahuset har normalt en mer slagtålig framsida som skyddar linsen. Baksidan är i stället täckt av ett lite mjukare material som gör att du kommer åt knapparna.

Proffsmodeller av vattentäta kamerahus

Om du önskar ta foton och filma på större djup än 10 meter ska du kika på lite mer tåligare vattentäta kamerahus. Standardmodeller fungerar inte när du ger dig ner i djupet. Givetvis kan du inte heller använda en standardmodell om du har en viss typ av actionkamera med en speciell form. Proffsmodeller av vattentäta kamerahus är i regel vattentäta ner till minst 40 meters djup. Det torde vara fullt tillräckligt för de flesta användare. När du jämför modeller kan du med fördel kika lite närmare på vilka möjligheter som finns att använda kamerahuset tillsammans med annan utrustning, till exempel en hjälm.

Visar alla 15 resultat

Visar alla 15 resultat