Inlägget gjort

Havssköldpadda vid Koh Lipe, Thailand

Hade turen att stöta på en havssköldpadda när jag snorklade vid ön Koh Lipe i Thailand. Havssköldpaddorna är utrotningshotade och det är ganska sällsynt att få syn på dem nuförtiden.

Filmklipp på havssköldpaddan:

Foton på havssköldpaddan, fotade med undervattenskameran: Olympus TG-2 (klicka på en bild för att förstora):

Inlägget gjort

Snorkling vid Sharm el-Sheikh, Egypten

Här kommer lite bilder tagna under vattnet vid turistorten Sharm el-Sheikh i Sinaiöknen, Egypten.

Bilderna är tagna 2011 med undervattenskameran Kodak C123, en lågbudgetkamera som håller på att fasas ut. Nyare, och bättre, undervattenskameror hittar du i sammanställningen här.

Du kan få använda dig av bilderna förutsatt att du hänvisar och länkar till källan, dvs undervattenskamera.se.

Två korta videoklipp:

Inlägget gjort

Snorklingsleden i Stora Amundön – Bilder under vattnet

Här kommer några bilder tagna med undervattenskameran Kodak c123 tagna vid snorklingsleden i Stora Amundön söder om Göteborg. På bilderna kan man bevittna extremt spännande saker såsom någon liten fisk, en krabba och massvis med tång.

 

Snorklingsleden är ca 200 meter lång, längs med sträckan kan man läsa skyltar på havsbotten med information om olika djur, fiskar och växtlighet i havet.

Inlägget gjort

Billigt vattentätt kamerafodral

För dig som inte har undervattenskamera men ändå vill testa på att ta bilder under vatten finns det nu ett väldigt prisvärt vattentätt kamerafodral hos prylbutiken Coolstuff. Kamerafodralet har, i skrivande stund, fått betyget 4,2 av 5 av kunderna.

Det vattentäta kamerafodralet kostar bara 39 kr och har måtten 18 x 12 cm, kamerans objektiv kan sticka upp 3 cm.

Man kanske inte ska använda sin allra dyraste systemkamera om man inte riktigt litar på fodralet, så här skriver Coolstuff i produktbeskrivningen:

OBS! Fodralen är noggrannt [sic] utformade med tre separata förslutningar för att vara vattentäta, och vi på CoolStuff har även gjort våra egna tester innan vi köpte in dem. Fodralen används dock på eget ansvar och vi tar inget ansvar för skadade föremål, så var uppmärksam på om de slits och testa alltid fodralen utan värdesaker i första gången de används!

Uppdaterat: kamerafodralet är slutsålt.

Inlägget gjort

Papegojfiskar med undervattenskamera

Här kommer några bilder på papegojfiskar tagna med undervattenskameran Kodak C123 Easyshare. Papegojfiskarna var tidigare en egen familj men ingår nu i familjen läppfiskar. Papegojfiskarna trivs i korallreven i de tropiska vatten vid Röda havet, Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten (Källa: Wikipedia)

Inlägget gjort

Undervattenskamera och kamerapåse

Första inlägget, här kommer en mobilbild på min nyinköpta och förhoppningsvis prisvärda undervattenskamera Kodak EasyShare Sport C123.

Då det tyvärr inte ingick någon kamerapåse/kamerafodral när man beställde kameran, och mina sömnadskunskaper tyvärr är ytterst begränsade, fick jag hjälp av Rebecca som sydde ihop en liten enkel praktisk kamerapåse på knappa 10 minuter.

Nu skall kamerans vattentäthet testas under en vecka med snorklande i Sharm el-Sheikh, Egypten, mer om det kommer i nästa blogginlägg!